weides

Stal Tilburgs wordt een Natuurinclusieve Paardenhouderij. De voorbereidingen zijn in volle gang en de planning is om begin 2024 volledig te zijn omgeschakeld van traditionele paardenhuisvesting naar groepshuisvesting. Volg ons op Facebook voor de laatste ontwikkelingen.


Wat wij u en uw paard kunnen bieden:


– 30 ruime boxen van 3 x 4 meter met deurluik
– binnenrijhal van 30 x 60 meter
– hout omheinde buitenbak van 20 x 60 meter
– 2 was-/poetsplaatsen met warm en koud water
– solarium en vitafloor
– stapmolen voor 4 paarden, deze is voorzien van verharde bodem
– longeercirkel Ø 18 meter
Extreme mountain trailpark
– dagelijkse weidegang m.u.v. zon- en feestdagen
– 10 paddocks
– trailerstalling
– organisatie van diverse activiteiten
– gezellige kantine met sfeervolle houtkachel
– prachtige bosrijke omgeving met volop uitrij mogelijkheden voor buitenritten

De paarden worden bij Stal Tilburgs, indien het weer het toelaat, 6 dagen in de week buiten gezet. Het buiten zetten geschiedt aan de hand en de paarden worden in overleg met de eigenaar in tweetallen of alleen in de weide gezet.

Het streven is om de paarden dagelijks minimaal zo’n 8 uur buiten te hebben staan. Op zon- en feestdagen is het mogelijk om uw paard zelf buiten te zetten in een van de paddocks.

De boxen worden ook dagelijks, m.u.v. zon- en feestdagen, uitgemest en voorzien van nieuw stro/vlas. Op de dagen dat door Stal Tilburgs de stal niet wordt gemest, is het toegestaan om daar zelf zorg voor te dragen. Het is in overleg en tegen een meerprijs mogelijk om in plaats van stro, houtkrullen als bodembedekking in de stal te hebben.

Het voeren van de paarden wordt op vaste tijden gedaan. Zo krijgen ze ‘s morgens en ’s avonds krachtvoer (onderhoudsbrok) en ruwvoer (voordroog of hooi). Op dagen dat de paarden niet in de wei komen, krijgen zij ’s middags ook nog een ronde ruwvoer.

Klik hier voor een impressie van de accommodatie.