Het idee van het Extreme Mountain Trail Park Tilburgs is niet zozeer dat het paard over alle obstakels gaat. Wij vinden het belangrijker dat men bewust is van de eigen invloed die men heeft op het paard, zeker in het geval wanneer het paard extra begeleiding nodig heeft. Het is belangrijk dat de communicatie tussen mens en paard voor het paard begrijpelijk is, zo zal hij makkelijker de gevraagde hindernissen nemen. Door het paard de obstakels zelf te laten ervaren zal hij meer vertrouwen krijgen en de communicatie steeds beter gaan begrijpen.
Niet alle hindernissen van ons Trail Park zullen “spectaculair” zijn maar het is voor ons belangrijker dat het paard met vertrouwen en rust over een hindernis wordt geleidt, dan dat hij de hindernis neemt maar niets heeft meegekregen omdat hij zich afsloot van de situatie.
Gewoon over een hindernis gaan is voor ons niet genoeg… je zal als ruiter geduldig moeten zijn met je paard (of met jezelf 😉 ) en het is geen competitie waarbij aan het einde van het evenement de kwantiteit telt.
Begin met de kleine obstakels en werk aan de verfijning van de bewegingen van je paard, kijk naar de uitstraling van je paard, voel wat hij nodig heeft en breng vooral rust in het geheel. Kijk tussendoor ook eens hoe andere met zijn/haar paard aan het werk zijn, geef je paard de ruimte om zijn ervaringen te verwerken voordat je door gaat naar het volgende obstakel, laat hem lekker grazen en geniet van het moment!

Stal Tilburgs vereist om in het Trail Park te rijden, ongeacht van welke van onze diensten u gebruikt maakt, dat alle hindernissen/obstakels veilig aan de hand kunnen worden genomen. Doorslaggevend voor de selectie en uitvoering van de hindernissen is de individuele situatie van iedere klant en zijn paard. Niet iedereen zal dezelfde taken krijgen en niemand moet alle hindernissen/obstakels nemen.

Maar, hindernissen/obstakels die u onder het zadel wilt rijden, moeten wel veilig en vol vertrouwen genomen zijn aan de hand.

Bij uw eerste bezoek dient u onze overeenkomst geprint en ondertekend mee te brengen alvorens we starten met de les/clinic.

Vereisten:

– Paarden dienen correct te reageren aan het halster en dienen betrouwbaar te zijn in de omgang.
– De minimale leeftijd voor het paard om deel te nemen is 2 jaar.
– Paarden dienen vrij te zijn van besmettelijke ziekten ten tijden van het evenement. Daarnaast dient het paard naar wettelijke richtlijnen geënt te zijn, ter controle hierop dient het paspoort van het paard overlegd te kunnen worden.
– Zowel paard als ruiter dienen in zowel fysiek als mentaal goede gezondheid te zijn, dit beoordeelt de deelnemer natuurlijk zelf.

Benodigde uitrusting:
Paarden:

– (knopen) halster met een lang touw/leadrope (touwen langer dan 4 m. zijn aanbevolen);
– Beenbescherming voor alle 4 de benen;
– In de maanden juni t/m augustus is het zeer aan te raden om vliegenspray en eventueel een vliegendeken mee te brengen i.v.m. het dazen seizoen.
– Voor paarden die gevoelig zijn op de hoeven eventueel hoefschoenen.
– Een zweep / stick is niet nodig!

Paarden kunnen voor of na de les/clinic even gestald worden in een van onze paddocks, deze bevinden zich in het Trail Park.

007 

Deelnemers:

– Dragen van een goedgekeurde veiligheidscap (EN-1384) is verplicht voor personen jonger dan 18 jaar wanneer men op het paard zit. Een bodyprotector stellen wij voor hen niet verplicht.
– Voor het grondwerk raden we dichte (waterdichte) schoenen aan en evt. handschoenen.
– Tijdens het rijden geschikte rijlaarzen/schoenen, veiligheidscap.
– De evenementen vinden plaats in (bijna) alle weersomstandigheden dus passende kleding wordt aanbevolen.

De openingstijden

Op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Andere tijden en afspraken op doordeweekse dagen zijn altijd bespreekbaar, neem hiervoor contact op via trailpark@staltilburgs.nl.

Op de dagen van evenementen is de aankomst vanaf één uur voor aanvang van het evenement mogelijk. Graag minimaal een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

Overnachten

Is “even” op en neer naar Bergeijk net wat te ver? En wilt u misschien meerdere dagen gebruik maken van het Trail Park?  Of het Trail Park combineren met een mooie buitenrit, dan bestaat er de mogelijkheid om een stukje verderop in onze straat (zo’n 800 meter) met je paard te overnachten !
Camping en B&B Mountain Oak biedt zowel campingplaatsen als een Bed & Breakfast aan, met een aantal stallen waarin de paarden kunnen verblijven. Daarnaast is het eventueel ook mogelijk dat de paarden in de weide verblijven,  dit is naar gelang uw eigen wensen.
Het is zelfs mogelijk om vanuit Mountain Oak via het bos naar Stal Tilburgs te rijden of een aangesloten ruiterroute te nemen en zo onze prachtige Brabantse Bossen te ontdekken!

Op de website van Moutain Oak Bergeijk  vindt u meer informatie over prijzen en beschikbaarheid.
 3142